Taal Taal

Nederlands [Beta] Nederlands [Beta] English [Beta] English [Beta]

Blogs Blogs

Terug

Vietnam Airlines - vluchten vanaf Hanoi

Vietnam Airlines - “brengt de Vietnamese cultuur over de wereld”
De Vietnamese burgerluchtvaart vindt zijn oorsprong in 1956 met een kleine vloot van vijf vliegtuigen. De eerste internationale route kwam er naar Beijing, later gevolgd door Vientiane en Bangkok.
In april 1989 werd Vietnam Airlines opgericht als staatsmaatschappij en in 1996 werd de Vietnam Airlines Cooperation gevormd van verschillende services eenheden. De Cooperation wordt geleid door een zevenkoppig bestuur waarvan de leden door de premier van Vietnam worden benoemd.
Singapore, Manila, Kuala Lumpur en Hong Kong werden eind jaren 80 aan het routenet toegevoegd gevolgd door Parijs, Taipee, Seoul, Osaka, Sydney, Melbourne en Tokyo, begin jaren 90. Vanaf mei 2001 lanceerde Vietnam Airlines met gepaste trots in samenwerking met Air China de eerste lijndienst naar de Verenigde Staten. Nu kan er ook met Vietnam Airlines gevlogen worden tussen Ho Chi Minh City, Los Angeles en San Francisco.
Hedendaags vliegt Vietnam Airlines op 15 binnenlandse bestemmingen en 22 internationale bestemmingen. Er wordt continue hard gewerkt aan het uitbreiden van het netwerk met “doorbestemmingen” maar ook code-share vluchten. Omdat het schema een grote verscheidenheid biedt aan aansluitende vluchten vanaf Hanoi en Ho Chi Minh City, vliegen er steeds meer passagiers ook binnen Vietnam met Vietnam Airlines….tenslotte… wie kent het land nu beter dan Vietnam Airlines?

Vloot
Het moderniseren van de vloot en onderdelen is hoogste prioriteit bij Vietnam Airlines. In 2003 heeft Vietnam Airlines een vloot van 30 vliegtuigen bestaande uit: 4 x Boeing 777, 3 x Boeing 767-300, 12 x Airbus A320/321, 2 x Fokker 70 en 9 x ATR 72. Dankzij de constante investeringen heeft Vietnam Airlines één van de modernste en jongste vloten van Azië en de wereld.

Bron: www.dulichso.com

Vorige
Reacties